O‘ZBEKISTONDA BARQAROR IQTISODIY RIVOJLANISHDA YASHIL MOLIYALASHTIRISHNING INSTITUTSIONAL AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda O‘zbekistonda barqaror iqtisodiy rivojlanishni ta’minlashda yashil moliyalashtirishning institutsional ahamiyati o‘rganilgan. Tadqiqotda tijorat banklari orqali investitsion kreditlashning kengayishi va uning ekologik yo‘naltirilgan loyihalarni moliyalashtirishdagi roli tahlil qilindi. Shuningdek, yashil moliyalashtirishning iqtisodiyot tarkibiy transformatsiyasiga ta’siri hamda uning institutsional asoslari baholandi. Natijada ushbu yo‘nalishda metodologik yondashuv va institutsional mexanizmlarni takomillashtirish zarurligi asoslab berildi.