RAQAMLI BANK XIZMATLARI SHAROITIDA MIJOZLARNI JALB QILISH XARAJATLARINI BOSHQARISH VA SAMARADORLIGINI TAHLIL QILISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tezisda raqamli bank xizmatlari sharoitida mijozlarni jalb qilish xarajatlarini (Customer Acquisition Cost – CAC) boshqarish va ularning samaradorligini baholash masalalari o‘rganilgan. Tadqiqotda raqamli marketing kanallari orqali mijozlarni jalb qilishning an’anaviy usullarga nisbatan ustunliklari hamda ularning bank rentabelligiga ta’siri tahlil qilindi. Shuningdek, mijozlarni jalb qilish xarajatlarini optimallashtirish va marketing samaradorligini oshirish yo‘nalishlari asoslab berildi.