MEDIAKOMMUNIKATIV MAKONDA SARLAVHALARDA GRAMMATIK KOMPRESSIYANING PRAGMATIK STRATEGIYALARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Mediakommunikativ makonda sarlavhalarda grammatik kompressiyaning pragmatik strategiyalari sarlavhalarning kommunikativ samaradorligini oshirish, o‘quvchi e’tiborini jalb qilish va axborotni tez va ixcham tarzda yetkazish imkonini ta’minlaydigan muhim vosita sifatida talqin qilinadi. Tadqiqot sarlavhalarda fe’lning tushirilishi, predikativlikning minimallashtirilishi, ellipsis va nominalizatsiya kabi vositalar orqali axborotning maksimal darajada ixcham yetkazilishini, shuningdek, o‘quvchining kognitiv ssenariylarini faollashtirish va ma’no konstruksiyasini shakllantirish mexanizmlarini tahlil qiladi.