MAXSUS JISMONIY MASHQLAR ORQALI BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARNING CHAQQONLIK SIFATINI RIVOJLANTIRISH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya Ushbu ishda boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida chaqqonlik sifatini rivojlantirishning innovatsion yondashuvlari, mashg‘ulotlarni tashkil etishning samarali usullari hamda maxsus jismoniy mashqlarni amaliyotga joriy etishning pedagogik shart-sharoitlari ko‘rib chiqilgan. Shuningdek, mashqlarni differensiallashtirish va o‘yin texnologiyalaridan foydalanish orqali yuqori natijalarga erishish yo‘llari asoslab berilgan.Аннотация В данной работе рассматриваются инновационные подходы к развитию ловкости у учащихся начальной школы, эффективные методы организации занятий и педагогические условия для проведения специальных физических упражнений. Также обосновываются способы достижения высоких результатов посредством дифференциации упражнений и использования игровых технологий.Abstract this work considers innovative approaches to developing agility in primary school students, effective methods of organizing classes, and pedagogical conditions for implementing special physical exercises. It also substantiates ways to achieve high results through differentiation of exercises and the use of game technologies.