OLIM TOSHBOYEVNING “ULTONTOZ” ROMANIDA YAQIN O‘TMISH VOQEALARINING POETIK TALQINI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur maqolada Ultontoz romanidagi davr voqealari: Sho‘ro hukumatining o‘rnatilishi, ommaviy dahriylashtirishmilliy qadriyatlarning yo‘q qilinishi tahlil qilinadi.Annotation. This article analyzes the events of the period depicted in the novel Ultontoz: the establishment of Soviet power, mass secularization (atheization), and the destruction of national values.Аннотация. В данной статье анализируются события эпохи, отражённые в романе «Ултонтоз»: установление советской власти, массовое обмирщение (атеизация) и уничтожение национальных ценностей.