ETANNI PIROLIZ QILIB ETILEN OLISHNING INNOVATSION ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu tezisda etanni piroliz qilib etilen olishning innovatsion yo'nalishlari o'rganilgan. Klassik bug'-kreking texnologiyasidan farqli ravishda, selektiv katalitik piroliz va issiqlik integratsiyasi asosida yangi yondashuvlar tahlil qilingan. Yangi katalizatorlar, reaktor konstruksiyalari va jarayon parametrlarini optimallashtirishga oid zamonaviy tadqiqotlar umumlashtirilgan. Olingan natijalar ko'rsatadiki, innovatsion texnologiyalar etilen selektivligini 10–15% ga oshirish va energiya sarfini 20% gacha kamaytirish imkonini beradi.