ELEKTRON TA’LIM RESURSLARI ASOSIDA BO‘LAJAK O‘QITUVCHILARNING MULOQOT KO‘NIKMALARINI RIVOJLANTIRISH BO‘YICHA TAJRIBA-SINOV NATIJALARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada elektron ta’lim resurslari asosida bo‘lajak o‘qituvchilarning muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirishga qaratilgan metodikaning tajriba-sinov natijalari yoritilgan. Tadqiqotda bo‘lajak o‘qituvchilarning kommunikativ kompetensiyasini shakllantirish jarayonida Moodle, Google Classroom, Zoom, forum va chatlar, elektron portfoliolar hamda interaktiv test platformalaridan foydalanish orqali muloqot ko‘nikmalarini rivojlantirish imkoniyatlari sinovdan o‘tkazildi. Tajriba-sinov jarayonida nazorat va tajriba guruhlari tashkil etilib, muloqot ko‘nikmalarining motivatsion, kognitiv, amaliy-operatsion va refleksiv mezonlari asosida baholash amalga oshirildi