CHIQINDILARNI QAYTA ISHLASH BOZORINING SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya:  Mazkur maqolada chiqindilarni qayta ishlash bozorining shakllanishi va rivojlanish xususiyatlari har tomonlama tahlil qilinadi. Yozuv davomida bozordagi tarkibiy elementlar, jarayonlarning shakllanish bosqichlari, iqtisodiy va ekologik omillar, zamonaviy yangiliklar va davlat siyosatining ahamiyati keng yoritiladi. Muallif bozorning o‘sishiga ta’sir qiluvchi omillar, muammoli nuqtalar, infratuzilma tarmoqlari va xalqaro tajriba asosida bozor mexanizmlari hamda istiqbollari haqida fikr bildirgan. Xulosa qismida esa, bozor taraqqiyotining barqaror yo‘nalishlari va zamon talablariga mos rivojlanish mexanizmlari haqida umumiy natija chiqariladi.