MAYDALANISH XILLARI, TO‘LIQ VA TO‘LIQ BO‘LMAGAN MAYDALANISH. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya:Ushbu maqolada urug‘langan tuxum hujayra ( zigota ) ning rivojlanish bosqichlari, xususan, maydalanish jarayoning biologik vazifalari, turlari va mexanizmlari yoritilgan. Maqolada to‘liq va to‘liq bo‘lmagan maydalanishning farqlari, blastomerlarning hosil bo‘lish yo‘nalishlari hamda embionning morula va blastula davrlari haqida batafsil ma’lumotlar berilgan.Аннотация: В данной статье рассматриваются стадии развития оплодотворенной яйцеклетки (зиготы), в частности, биологические функции, типы и механизмы процесса дробления. В статье представлена ​​подробная информация о различиях между полным и неполным дроблением, направлениях формирования бластомеров, а также о стадиях морулы и бластулы эмбриона.Annotatsion:This article discusses the stages of development of a fertilized egg (zygote), in particular its biological functions, types and mechanisms of the division process. The article provides detailed information on the differences between complete and incomplete cleavage, the directions of formation of blastomeres, and the morula and blastula stages of the embryo.