MUSKUL TOʻQIMASINING GISTOLOGIK VA ULTRASTRUKTURAVIY TUZILISH XUSUSIYATLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada muskul to‘qimasining ontogenezdagi rivojlanishi, uning turlari va hujayra darajasidagi tuzilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, muskul to‘qimasidagi qisqaruvchi, trofik va tayanch tuzilmalarning gistologik ahamiyati yoritilgan.Аннотация: В данной статье анализируются онтогенетическое развитие мышечной ткани, ее виды и клеточное строение. Также освещается гистологическое значение сократительных, трофических и опорных структур мышечной ткани.Abstract: This article analyzes the ontogenetic development of muscle tissue, its types, and cellular structure. The histological significance of contractile, trophic, and supportive structures of muscle tissue is also highlighted.