BOLA IJTIMOIYLASHUVINING MUHIM OMILLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Hozirgi paytda bola rivojlanishiga ekologik muhit, atmosferaning buzilishi kabi tashqi omillar ham salbiy taʼsir ko‘rsatadi. Buning natijasida jismoniy nuqsonli bo‘lib tug‘ilayotgan bolalar soni ko‘paymoqda. Bunday bolalarning muomalaga kirishishi va faoliyat yuritishi nihoyatda og‘ir kechadi. Shuning uchun ularga o‘qitishning yangi metodlari joriy qilinmoqda va bu metodlar ularning aqliy rivojlanishga erishishlariga yordam beradi.Аннотация. В настоящее время внешние факторы, такие как загрязнение окружающей среды и атмосферы, также негативно влияют на развитие детей. В результате растет число детей, рожденных с физическими недостатками. Таким детям крайне сложно социализироваться и функционировать. Поэтому для них внедряются новые методы обучения, которые помогают им в умственном развитииAnnotation. Currently, external factors such as environmental and atmospheric pollution also negatively affect the development of children. As a result, the number of children born with physical disabilities is increasing. It is extremely difficult for such children to socialize and function. Therefore, new methods of teaching are being introduced to them, and these methods help them achieve mental development.