YASHIL MENEJMENT: MAHALLIY KORXONALARNING TASHQI BOZORLARGA CHIQISHIDA EKOLOGIK STANDARTLARNING ROLI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Zamonaviy globallashuv jarayonlari va iqlim o‘zgarishi oqibatlari xalqaro savdo munosabatlarida sifat jihatidan yangi talablarni shakllantirmoqda. Bugungi kunda mahsulotning global bozordagi raqobatbardoshligi nafaqat uning narxi va sifati, balki korxonaning ekologik mas’uliyati - "Yashil menejment" tizimi qanchalik yo‘lga qo‘yilganligi bilan ham o‘lchanmoqda.