KONTEYNERLARDA YUK TASHISHNI TASHKIL ETISHNING NAZARIY VA AMALIY JIHATLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Jalaquduq tumanida zamonaviy logistik texnologiyalar asosida konteynerlarda yuk tashishni tashkil etish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda tumanning transport-logistika salohiyati, konteyner tashishning jahon tajribasi va mahalliy sharoitda joriy etish imkoniyatlari o‘rganilgan. Maqolada konteyner terminallari va logistika markazlari tashkil etishning iqtisodiy samaradorligi asoslab berilgan hamda axborot-kommunikatsiya texnologiyalarini konteyner tashuvlariga integratsiya qilish bo‘yicha takliflar ishlab chiqilgan.