ZAMONAVIY LOGISTIKA MARKAZLARINI BOSHQARISHDA INTELLEKTUAL TIZIMLARDAN FOYDALANISHNING ILMIY-AMALIY ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ushbu maqolada logistika xablarini boshqarishda intellektual tizimlarni joriy etishning metodologik asoslari va ularning operatsion samaradorlikka ta’siri tahlil qilinadi. Tadqiqot doirasida sun’iy intellekt (AI), buyumlar interneti (IoT) va bashoratli analitika kabi texnologiyalarning ta’minot zanjiri barqarorligini ta’minlashdagi roli ilmiy asoslab berilgan. Shuningdek, logistika jarayonlarini raqamlashtirish orqali xarajatlarni optimallashtirish va xizmat ko‘rsatish sifatini oshirish strategiyalari bo‘yicha xulosalar bayon etilgan. This article analyzes the methodological foundations of implementing intellectual systems in logistics hub management and their impact on operational efficiency. Within the scope of the research, the role of technologies such as Artificial Intelligence (AI), the Internet of Things (IoT), and predictive analytics in ensuring supply chain resilience is scientifically substantiated. Furthermore, conclusions are presented regarding strategies for cost optimization and service quality enhancement through the digitalization of logistics processes.