ADABIYOTDA KONFLIKT (ZIDDIYAT) TUSHUNCHASI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada badiiy adabiyotda konflikt, ya’ni ziddiyat tushunchasi, uning turlari va asardagi o‘rni yoritiladi. Konfliktning ichki va tashqi ko‘rinishlari tahlil qilinib, uning badiiy asar mazmunini ochishdagi ahamiyati ko‘rsatib beriladi. Shuningdek, konflikt orqali qahramon xarakterining shakllanishi va voqealar rivojiga ta’siri haqida fikr yuritiladi.Аннотация. В данной статье рассматривается понятие конфликта в художественной литературе, его виды и роль в произведении. Анализируются внутренний и внешний конфликты, а также их значение в раскрытии содержания художественного текста. Кроме того, уделяется внимание влиянию конфликта на формирование характера героя и развитие сюжета.Abstract.This article examines the concept of conflict in literary works, its types, and its role in a text. Internal and external conflicts are analyzed, as well as their significance in revealing the meaning of a literary work. The article also discusses how conflict influences character development and the progression of events.