BADIIY ASARDA SHAKL VA MAZMUN TERMINOLOGIYASI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Ushbu maqolada badiiy asar shakl va mazmun terminlari va ularning uyg’unligi masalasi tahlil qilinadi. Bu ikki terminning  bir-biriga  bo’lgan bog’liqligi bilan birga badiiy asarlarni yoritishdagi o’rni borasida so’z yuritiladi. Tadqiqot davomida ayrim mashhur asarlar misolida ushbu tushunchalarning tasniflari va ajralmasligi yoritiladi.