INGLIZ VA O‘ZBEK MAQOLLARIDA “VAQT” KONSEPTINING OBRAZLI IFODALANISHI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Maqolada ingliz va o‘zbek xalq maqollarida “vaqt” konsepti orqali ifodalangan obrazli tafakkur qiyosiy ravishda tahlil qilinadi. Paremiologik birliklar madaniyat ko‘zgusi sifatida o‘rganilib, ikki xalqning vaqtga bo‘lgan munosabati lingvomadaniy nuqtai nazardan taqqoslanadi. Globallashuv va madaniyatlararo muloqot kuchayib borayotgan bugungi sharoitda turli tildagi vaqt obrazlarining qiyosiy tahlili tarjima nazariyasi va xorijiy til o‘qitish metodikasi uchun katta amaliy ahamiyatga ega.