NERV TOʻQIMASI TUZILISHI VA XUXUSIYATLARI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezisda nerv toʻqimasining tuzlishi va ularning mexanizmlari, rivojlanishi, fiziologik xususiyatlari hamda funksional ahamiyati keng yoritiladi. Shuningdek, nerv toʻqimasi hujayralarining turlari va ularning vazifalari tahlil qilinadi. Maqolada zamonaviy- metodik yondashuvlari haqida umumlashtirilgan xulosalar beriladiAnnotation: This article provides a comprehensive overview of the structure of nervous tissue, its mechanisms, development, physiological characteristics, and functional significance. It also analyzes the types of nervous tissue cells and their functions. The article presents generalized conclusions on modern methodological approaches.Аннотация: В данной статье подробно освещаются строение нервной ткани, механизмы её функционирования, развитие, физиологические особенности и функциональное значение. Также анализируются типы клеток нервной ткани и их функции. В статье представлены обобщённые выводы о современных методических подхода.