GASTRULYATSIYA VA UNING MOHIYATI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya: Ushbu tezis gastrulyatsiya jarayonining biologik mohiyati, murtak varaqlari shakllanishining mexanizmlari va rivojlanish biologiyasidagi ahamiyatini yoritadi.Аннотация: Данный тезис освещает биологическую сущность процесса гаструляции, механизмы образования зародышевых листков и их значение в биологии развития.Abstract: This thesis explores the biological essence of gastrulation, the mechanisms of germ layer formation, and its significance in developmental. biology.