BACHADON MIOMASINI ANIQLASHDA MRTNING AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
DolzarbligiBachadon miomasi (leiomioma) reproduktiv yoshdagi ayollar orasida eng keng tarqalgan benign o‘smalardan biri bo‘lib, turli epidemiologik tadqiqotlarga ko‘ra 35 yoshdan yuqori ayollarning 60–70% gacha qismida aniqlanadi. Mazkur patologiya ko‘pincha asemptomatik kechishi bilan birga, ayrim hollarda menorragiyalar, dismenoreya, kichik tos sohasida og‘riq sindromi hamda bepushtlik bilan namoyon bo‘ladi.