O‘TKIR INSULTDA ERTA RADIOLOGIK TASHXIS. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Ishemik va gemorragik insultni tez va to‘g‘ri farqlash to‘g‘ri davolashni belgilash hamda bemorni saqlab qolish uchun zarur. KT gemorragik insultni tez aniqlashda, MRT esa erta ishemik insultni sezgirlik bilan aniqlashda muhimdir. Perfuzion va angiografik KT shoshilinch vaziyatlarda qon oqimi va tomir holatini baholash imkonini beradi.