VITAGEN TA’LIM ASOSIDA BIOLOGIYA FANIDA 7-SINF O‘QUVCHILARINING KOMMUNIKATIV FAOLLIGINI OSHIRISH METODLARI (TAHLILIY YONDASHUV) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Annotatsiya. Mazkur tadqiqotda vitagen ta’lim texnologiyasi asosida 7-sinf biologiya darslarida o‘quvchilarning kommunikativ faolligini oshirish samaradorligi eksperimental tarzda o‘rganildi. Tadqiqotda 2 ta guruh — eksperimental (n=28) va nazorat (n=27) sinflar ishtirok etdi. Dars jarayonida vitagen yondashuvi (hayotiy tajribaga asoslangan o‘qitish), muammoli vaziyatlar, kichik guruhli ish va interaktiv suhbat metodlari qo‘llanildi.