PROSTATA BEZI ADENOMASI TASHXISIDA ULTRATOVUSH TEKSHIRUVINING AHAMIYATI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Prostata bezi adenomasi (benign prostata giperplaziyasi) erkaklar orasida, ayniqsa 50 yoshdan keyin keng tarqalgan urologik kasalliklardan biri hisoblanadi. Kasallik siydik chiqarishning buzilishi (LUTS – lower urinary tract symptoms), siydik oqimining pasayishi va qoldiq siydik to‘planishi bilan namoyon bo‘ladi. Kasallikning erta aniqlanishi asoratlarning (o‘tkir siydik tutilishi, siydik yo‘llari infeksiyasi, buyrak faoliyatining buzilishi) oldini olishda muhim ahamiyatga ega.