OSHQOZON SARATONINI ERTA TASHXISLASHDA AN`ANAVIY ENDOSKOPIYA VA EUSNING AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Dolzarbligi:  Dunyo bo'ylab 2022-yilda oshqozon saratonidan 968 350 ta yangi holat va 659 853 ta o'lim qayd etilgan. AQShda 2025-yilda 30 300 ta yangi holat va 10 780 ta o'lim qayd etilgan.