SUYAK O’SMALARINI TASHXISLASHDA RENTGENNING AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Suyak o'smalari — bu onkologik kasalliklarning jiddiy guruhiga kiruvchi, erta tashxislash zarur bo'lgan patologiyalardan biridir. Jahon sog'liqni saqlash tashkiloti ma'lumotlariga ko'ra, suyak o'smalari barcha onkologik kasalliklarning taxminan 0,2–0,5% ini tashkil etadi, biroq ularning agressiv kechishi va yuqori o'lim ko'rsatkichi bu kasalliklarni tibbiyotning dolzarb muammolaridan biri sifatida belgilaydi.