TUXUMDON KISTALARIDA UTT (ULTRATOVUSH TEKSHIRUVI)NING AHAMIYATI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Dolzarbligi.Tuxumdon kistalari ayollar orasida tez-tez uchraydigan ginekologik muammolardan biridir. Ayollarda uchraydigan ginekologik kasalliklar ichida 3-o`rinni egallaydi. Reproduktiv yoshdagi ayollarning 20-25%ida uchraydi. Ularni vaqtida aniqlash va to‘g‘ri baholash kelajakdagi asoratlarning oldini olishda muhim. Shu sababli UTT hozirgi kunda eng qulay va xavfsiz tekshiruv usullaridan biri hisoblanadi.