AYOLLARDA BEPUSHTLIGINI TASHXISLASHDA GISTERSALPINGOGRAFIYA (GSG) (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2026)
Dolzarbligi: Bepushtlik butun dunyo bo'ylab juftliklarning 12% gacha ta'sir qilishi taxmin qilinadi, ayniqsa tubal faktorli bepushtlik barcha bepushtlik holatlarining 35% dan ortig'ida muhim omil bo'lib xizmat qiladi. Tubal faktor bepushtligi fallop naychalarining keng turdagi strukturaviy anomaliyalari, masalan, okklyuziya, stenoz yoki kengayish, shuningdek, peristaltik funksiyaning buzilishi bilan bog'lanishi mumkin. Yirik ginekologik markazda histerosalpingografiya (HSG) bo'yicha retrospektiv ko'rib chiqish o'tkazildi. GSG ginekologik tadqiqotlarning ajralmas qismi bo'lib qolmoqda va zamonaviy amaliyotda uning ahamiyati kamaymagan.