XIX ASR OXIRI – XX ASR BOSHLARIDA TURKISTONDA CHORVA MOLLARINING AHOLI KUNDALIK HAYOTIDAGI O‘RNI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada chorva mollarining aholi kundalik hayotidagi o‘rni, ularning iqtisodiy, maishiy va madaniy hayotda tutgan o‘ziga xos funksiyalari keng yoritilgan. Tadqiqotda chorvachilik qadimdan O‘zbekiston qishloq xo‘jaligining asosiy tarmoqlaridan biri bo‘lib, u orqali nafaqat oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarilgani, balki uy-ro‘zg‘or buyumlari, kiyim-kechak, transport, mehnat qurollari va hunarmandchilik uchun zarur xomashyo manbai sifatida xizmat qilgani ilmiy asosda ko‘rib chiqiladi.