1991-2001-YILLARDA O‘ZBEKISTONDA NODAVLAT TA’LIM MUASSASALARI SHAKLLANISHI VA RIVOJLANISHI. FARG‘ONA VILOYATI XUSUSIY MAKTABLARI FAOLIYATI MISOLIDA (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasi mustaqillikka erishgan davrdan to 2001-yilgacha bo‘lgan vaqt oralig‘ida nodavlat ta’lim tizimining shakllanish bosqichlari Farg‘ona viloyati misolida tahlil qilingan. Tadqiqotda 1991–2001-yillardagi islohotlar natijasida xususiy maktablar faoliyati qiyosiy o‘rganilgan. Maqolada huquqiy-me’yoriy hujjatlar, statistik ma’lumotlar va ijtimoiy omillarga tayangan holda sohadagi yutuq va muammolar yoritib berilgan.