INKLYUZIV TA’LIM TUSHUNCHASI, MOHIYATI VA PEDAGOGIK TAMOYILLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada inklyuziv ta’limning mazmuni, maqsadi, asosiy tushunchalari, tamoyillari va amaliyotga tatbiq etish mexanizmlari tahlil qilingan. Inklyuziv ta’limning pedagogik asoslari hamda o‘quvchilarning shaxsiy qobiliyatlarini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi.