AMALIY KO‘NIKMALARNI EGALLASHNING ZAMONAVIY USULLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Amaliy ko‘nikmalarni egallash zamonaviy ta’lim jarayonining eng muhim qismi hisoblanadi. Ular talabalarning kasbiy malakasini oshirish, nazariy bilimlarni amaliyotga tatbiq etish va mustaqil ish ko‘nikmalarini rivojlantirishga xizmat qiladi.Zamonaviy ta’lim tizimida faqat nazariy bilim yetarli emas; talabalar turli amaliy vazifalarni bajarish, muammolarni hal etish va professional ish muhitida faoliyat ko‘rsatishga tayyor bo‘lishi kerak. Shu sababli, amaliy ko‘nikmalarni shakllantirishning samarali metodlari dolzarb masala sifatida qaraladi.