AQLI ZAIF O’QUVCHILARDA ART-TERAPIYANING AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada aqli zaif o‘quvchilarda art-terapiya metodlarining qo‘llanishi, uning psixologik-pedagogik rivojlanishga ta’siri hamda emotsional holatni barqarorlashtirishdagi o‘rni ilmiy asosda tahlil qilingan. Art-terapiya intellektual rivojlanishida nuqsoni bo‘lgan bolalarda ijodiy faoliyatni faollashtirish, hissiy zo‘riqishni kamaytirish, shaxslararo munosabatlarni yaxshilash va moslashuvchan xulq-atvorni shakllantirishda samarali vosita ekanligi isbotlanadi. Tadqiqotda rasm terapiyasi, rang terapiyasi, loy terapiyasi kabi san’at faoliyatlari orqali o‘quvchilarning ijtimoiy integratsiyasi va kognitiv jarayonlarining rivojlanish dinamikasi yoritilgan.