BO‘LAJAK MUHANDISLARNING IJTIMOIY-MADANIY KOMPETENSIYALARIDA MANTIQIY FIKRLASHNING O‘RNI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Mazkur maqolada bo‘lajak muhandislarning ijtimoiy-madaniy kompetensiyalarini shakllantirish jarayonida mantiqiy fikrlashning roli va o‘ziga xos xususiyatlari tahlil qilinadi. Muhandislik kasbining zamonaviy talablari nafaqat texnik bilim va ko‘nikmalarni, balki turli madaniy muhitlarga moslashish, jamoada samarali muloqot qilish, mas’uliyatli qarorlar qabul qilish kabi kompleks kompetensiyalarni ham talab etadi. Tadqiqotda mantiqiy fikrlash ushbu kompetensiyalarning bazaviy komponenti sifatida qaralib, uning kasbiy faoliyatdagi kommunikativ, ijtimoiy va madaniy jarayonlarga ta’siri yoritiladi.