MAKTABGACHA TA’LIM MUASSASALARIDA SUN’IY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Zamonaviy ta’lim jarayonida sun’iy intellekt (SI) texnologiyalarining jadal rivojlanishi maktabgacha ta’lim tizimiga ham sezilarli ta’sir ko‘rsatmoqda. Raqamlashtirilgan o‘quv muhiti, shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, avtomatlashtirilgan baholash tizimlari va interfaol kontentlar bolalar bilan ishlashda yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Maktabgacha yoshdagi bolalarda tafakkur, nutq, muloqot va kreativlikni rivojlantirish jarayonida SI vositalaridan oqilona foydalanish ta’lim sifati va samaradorligining oshishiga xizmat qiladi. Shu bois, SI texnologiyalarining maktabgacha ta’limga integratsiyasi bugungi global ta’lim tendensiyalarining ajralmas qismiga aylanmoqda.