O‘ZBEKISTON SSRNING AGROSANOAT MAJMUIDA BOG‘DORCHILIK TARMOG‘INING RIVOJLANISHI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Maqolada O‘zbekiston SSR davrida agrosanoat majmui tarkibida bog‘dorchilik tarmog‘ining shakllanishi va rivojlanish bosqichlari ilmiy manbalar asosida tahlil qilingan. Unda meva yetishtirishning hududiy xususiyatlari, yangi navlarning joriy etilishi, sug‘oriladigan dehqonchilik tizimining samaradorligi hamda ilmiy-tadqiqot muassasalarining roli yoritiladi. Shuningdek, bog‘dorchilik mahsulotlarini qayta ishlash, saqlash va eksportga yo‘naltirish bo‘yicha ishlab chiqilgan davlat dasturlari, kooperativlar faoliyati, texnik-modernizatsiya jarayonlari va mehnat unumdorligining oshishi bilan bog‘liq o‘zgarishlar tahlil etilgan.