JAMOAT XAVFSIZLIGI SOHASIDA KADRLAR TAYYORLASH VA MALAKA OSHIRISHNING KONSTITUTSIYAVIY-HUQUQIY ASOSLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Maqolada O‘zbekiston Respublikasida jamoat xavfsizligi kadrlarini tayyorlash tizimining ijtimoiy-huquqiy transformatsiyasi tahlil qilinadi. Prezidentning PQ-5077-son qarori asosida Jamoat xavfsizligi universitetining tashkil etilishi, sohani mustaqil ravishda rivojlantirishga asos bo‘lgani ko‘rsatiladi.1 Tahlillar tizimni takomillashtirishda xalqaro standartlarni, xususan, BMT va YeXHTning inson huquqlari bo‘yicha talablarini integratsiya qilish zaruriyatini 2 ta’kidlaydi. Maqola kompetensiyaga asoslangan yondashuv va uzluksiz malaka oshirish mexanizmlarini joriy etish bo‘yicha amaliy tavsiyalarni ishlab chiqadi.