O‘ZBEK TILINING SOHADA QO‘LLANILISHI VA NUTQ MADANIYATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezisda o‘zbek tilining turli sohalarda qo‘llanilishi, nutq madaniyati va samarali kommunikatsiya jarayonidagi roli o‘rganiladi. Tilning sohada to‘g‘ri ishlatilishi, leksik va grammatik boyligi, stilistik jihatlari, nutq madaniyatini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Maqolada nutq madaniyatini oshirish orqali o‘zbek tilining zamonaviy jamiyatdagi o‘rnini mustahkamlashga qaratilgan tavsiyalar berilgan.