NAMLIGI MEYORDAN YUQORI BО‘LGAN CHIGITLI PAXTANI DASTLABKI ISHLASH JARAYONLARIDA TEXNOLOGIK MASHINALARNING ISH UNUMDORLIGI VA TOZALASH SAMARADORLIGI VA UNING TAHLILI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada mashinada terilgan va past navli  paxtani   dastlabki ishlashga tayyorlash texnologiyasini tadbiq etish orqali paxta mahsulotlari sifat kо‘rsatkichlarini saqlab qolish va raqobatbardosh mahsulot ishlab chiqarishni amalga oshirish takliflari berilgan.