BOSHLANG'ICH SİNFLARDA RAQAMLİ BAHOLASH VOSITALARIDAN FOYDALANISHNING METODIK IMKONIYATLARINI ISHLAB CHIQISH ZARURATI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu tezisda boshlang‘ich sinflarda raqamli baholash vositalaridan foydalanishning metodik imkoniyatlari va ularni ishlab chiqish zarurati tahlil etiladi. Raqamli baholash tizimlarining afzalliklari — o‘quvchilar bilimini tezkor baholash, individual yondashuvni kuchaytirish, o‘qituvchining vaqtini tejash va ta’lim jarayonini optimallashtirish kabi jihatlar yoritiladi. Shuningdek, raqamli vositalardan foydalanish boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarning o‘quv faoliyatini monitoring qilish, qiziqishini oshirish va ta’lim sifatini yaxshilashda muhim omil ekanligi asoslanadi. Mazkur tadqiqot raqamli baholashning amaliy joriy etilishi uchun metodik tavsiyalar ishlab chiqish zaruratini ko‘rsatadi.