BOSHLANG'ICH TA'LIMDA O'QUVCHILARDA EKOLOGIK TARBIYANI SHAKLLANTIRISH YO'LLARI (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu ishda boshlang‘ich ta’limda o‘quvchilarda ekologik tarbiyani shakllantirishning asosiy yo‘llari va samarali metodlari tahlil qilingan. Ekologik tarbiyaning ahamiyati, uni dars jarayoniga integratsiya qilish, amaliy mashg‘ulotlar, ekologik loyihalar va interaktiv usullar orqali amalga oshirishning pedagogik imkoniyatlari yoritilgan. Shuningdek, o‘quvchilarda ekologik ongni rivojlantirishda oilaviy hamkorlik, ekologik tadbirlar va tabiat bilan bevosita ishlashning o‘rni asoslab berilgan.