BOLALARNING YOSH PSIXOLOGIYASIGA MOS INGLIZ TILI DARSLARINI LOYIHALASH (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Bugungi globallashuv jarayonida xorijiy til, ayniqsa ingliz tilini erta yoshdan o‘rgatish ta’limning eng muhim yo‘nalishlaridan biriga aylandi. Maktabgacha yoshdagi bolalar psixologiyasi o‘ziga xos xususiyatlarga ega bo‘lgani sababli ingliz tili darslarini loyihalashda pedagoglarning bu jarayonni psixologik, pedagogik va metodik jihatdan to‘g‘ri tashkil etishi muhimdir. Bolalar nutqi, tafakkuri, e’tibor va xotirasining shakllanish bosqichlari ularning til o‘rganish sur’atiga bevosita ta’sir ko‘rsatadi. Shuning uchun darslarni loyihalashda yosh xususiyatlari bilan bog‘liq jarayonlarni chuqur o‘rganish zarur.