BIOLOGIYANI O’QITISHDA O’QUVCHILARDA MUSTAQIL VA IJODIY FAOLIYATINI TARKIB TOPTIRISHI. (ILMIY TADQIQOTLAR VA YANGI OLAM, 2025)
Ushbu maqolada biologiya o’qitishda o’quvchilarning mustaqil va ijodiy fikr yuritish ko’nikmalari, faoliyat tajribalarning asosi, biologik fikr yuritish, o’quvchilarda biologik tushunchalarni rivojlantirish va kengaytirish haqida fikr-mulohazalar yuritilgan