(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Maqolada ishlab chiqarish samaradorligining barqaror iqtisodiy rivojlanishdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish jarayonlarida resurslardan oqilona foydalanish, mehnat unumdorligini oshirish va innovatsion texnologiyalarni joriy etish orqali iqtisodiy o‘sishga erishish masalalari yoritilgan. Tadqiqot natijalari ishlab chiqarish samaradorligini oshirish jamiyat farovonligini ta’minlash va iqtisodiy barqarorlikka erishishda muhim omil ekanini ko‘rsatadi.