(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Mazkur maqolada o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi munosabatlarning pedagogik-psixologik mohiyati, ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. O‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi samarali muloqot, o‘zaro hurmat, hamkorlik va ishonchga asoslangan munosabatlar ta’lim sifati va samaradorligini oshirishning muhim omili sifatida yoritiladi. Shuningdek, shaxsga yo‘naltirilgan, gumanistik va interaktiv yondashuvlar asosida mazkur munosabatlarni rivojlantirish masalalari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda pedagogik-psixologik nazariyalar asosida o‘qituvchi shaxsining ta’lim jarayonidagi yetakchi o‘rni va o‘quvchining faol subyekt sifatidagi roli ochib beriladi.