(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Pedagogika kasbi o’z-o’zini nazorat qilish va boshqarishni talab qiladigan stressogen omillarga moyil bo’lgan kasblardan biridir. Pedagogik faoliyatga qo’yiladigan talablarning doimiy o’zgarishi, yangi ma’lumotlarning kirib kelishi va uni o’zlashtirish uchun vaqtning etishmasligi, pedagogik faoliyatdagi hissiy va ijtimoiy stress, kasbiy faoliyat shartlarini murakkablashtiradi va o’qituvchilarda stressni kuchaytiradi.