(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada global ekologik muammolar fonida yashil iqtisodiyotga o‘tishning dolzarbligi, qayta tiklanuvchi energiya manbalari, chiqindilarni qayta ishlash tizimi, barqaror ishlab chiqarish va karbon izini kamaytirish mexanizmlari o‘rganiladi. Shuningdek, O‘zbekistonda yashil iqtisodiyotni rivojlantirish istiqbollari, davlat strategiyalari va investitsion imkoniyatlar tahlil Yashil texnologiyalarni joriy etish energiya samaradorligini oshirishga va iqtisodiy qilinadi. o‘sishning ekologik xavfsiz modeliga o‘tishga yordam beradi. Ushbu maqolada global iqlim o‘zgarishlari sharoitida yashil iqtisodiyotning ahamiyati, qayta tiklanuvchi energiya, chiqindilarni qayta ishlash va energiya samarador texnologiyalarini joriy etish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi. O‘zbekistonda «yashil o‘sish» strategiyalari, investitsiya mexanizmlari va xalqaro hamkorlik imkoniyatlariga alohida e’tibor qaratiladi.