(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2025)
Ushbu maqolada mehmonxona biznesida sun’iy intellekt (AI) va avtomatlashtirish texnologiyalarining qo‘llanishi, xizmat ko‘rsatish jarayonlarini optimallashtirish, mijoz tajribasini yaxshilash hamda operatsion xarajatlarni kamaytirishdagi roli tahlil qilinadi. AI asosida chatbotlar, dinamik narxlash, smart-xonalar, CRM tizimlari va prediktiv tahlil vositalarining samaradorligi o‘rganilgan. Shuningdek, O‘zbekistonda mehmonxona sektorida raqamlashtirishning istiqbollari va amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.