(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada global taraqqiyot sharoitida inson resurslarining strategik ahamiyati har tomonlama va chuqur tahlil qilinadi. Zamonaviy dunyoda iqtisodiy o‘sish, ijtimoiy barqarorlik, innovatsion rivojlanish hamda barqaror taraqqiyot jarayonlari bevosita inson resurslarining sifati, bilim va malaka darajasi, intellektual va ijodiy salohiyati bilan chambarchas bog‘liq ekanligi ilmiy asosda yoritilgan. Maqolada inson resurslari tushunchasining mazmun-mohiyati, ularning global miqyosdagi o‘rni, ta’lim va ilm-fan bilan uzviy aloqasi, raqamli transformatsiya sharoitidagi o‘zgarishlar, shuningdek, jahon mehnat bozorida yuz berayotgan dolzarb jarayonlar keng yoritilgan. Inson resurslarini rivojlantirish jarayonida mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari nazariy va amaliy jihatdan asoslab berilgan.