(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Mazkur ilmiy maqolada boshlang‘ich sinflarda matematika fanini o‘qitish jarayonida o‘quvchilarning kreativ va ijodiy fikrlash qobiliyatlarini rivojlantirish masalalari kompleks tarzda yoritilgan. Zamonaviy ta’lim tizimida shaxsga yo‘naltirilgan yondashuv, kompetensiyaviy ta’lim va kreativ tafakkurni shakllantirish ustuvor vazifa sifatida qaralmoqda. Maqolada kreativ fikrlash tushunchasining pedagogik-psixologik mazmuni ochib berilgan, boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining yosh xususiyatlari nuqtayi nazaridan matematika darslarida ijodiy faoliyatni tashkil etishning samarali yo‘llari asoslab berilgan. Shuningdek, muammoli ta’lim, interfaol metodlar, didaktik o‘yinlar va nostandart topshiriqlarning o‘quvchilarning bilish faolligi hamda mustaqil fikrlashini rivojlantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari boshlang‘ich ta’lim amaliyotida matematika darslarini samarali tashkil etishga xizmat qiladi.