(untitled) (KELAJAK SARI YANGI O’ZBEKISTON: ILM-FAN, TEXNOLOGIYA VA TA’LIM, 2026)
Hozirgi paytda yoshlar bilan ishlashda muhim bo’lib turgan muammolardan biri bu ularni to’g’ri kasb tanlashga yo’naltirishdir. Kasbga yo’naltirish – bu ta’lim oluvchi bilan olib boriladigan psixologik-pedagogik jarayon bo’lib, uning tarkibiga bir-birini o’zaro to’ldiruvchi turli xildagi ish usullarini qamrab olishi lozim. Pedagogik usullar bo’yicha quyidagi yo’nalish ishlar olib boriladi. Kasbga yo’naltirishning turli nazariy izohlari orasida xozirgi vaqtda ikkita eng muhim tushunchani ko’rsatish mumkin, bular: